Shqip

PRIFORUM SHPALL PROJEKTET E PËRZGJEDHURA PËR GARËN BEST PITCH

Edicioni i dymbëdhjetë i PriFest vazhdon traditën e organizimit të një mundësie unike për projekte filmike që janë në fazën e para produksionit. Kjo mundësi, vjen në kuadër të PriFORUM-it, përmes “Best Pitch Competition”. Një numër relativisht i madh i projekteve ambicioze filmike nga regjioni (Kosovë, Shqipëri, Maqedoni e Veriut, Greqi, Çekia, Bosnje & Herzegovinë, [...]

PRIFEST DO TË MBAHET NË KORRIK

  Festivali Ndërkombëtar I filmit PriFest këtë vit shënon edicionin e 12të. Pas pandemisë Covid19, që shkaktoi shumë festivale dhe aktivitete kulturore të anulohen, PriFest, duke u këshilluar dhe bashkërenduar me institucionet përgjegjëse, si dhe duke pritur protokolet e veprimit të mëtutjeshëm për respektimin e masave mbrojtëse, ka marrë vendim që t’a mbajë edicionin e [...]

Thirrja per aplikim ne Green Film Project eshte e hapur tani

Inspirohu! Trego storjen tende per mbrojtjen e ambientin permes nje filmi te shkurter! Jepi mundesi publikut ne PriFest te zbuloje talentin tend! Provo shansen per te fituar nje kamere profesionale. Apliko ne http://prifest.org/sq/thirrje-per-aplikim-green-film-project-iii/ Aplikimi i hapur deri me 1 korrik!

Shihemi në #PriFest12 / 14-19 Korrik 2020

   

Këta janë fituesit e PriFest 11

Mbi 70 filma, prej tyre 7 premiera botërore, 5 premiera ndërkombëtare, 1 premierë europiane, 19 regjionale dhe 32 premiera kosovare, aktivitete, uorkshope, programe të ndryshme e mbrëmje festive, për një javë e kthyen Prishtinën në adresën e filmit dhe kulturës. Në katër hapësira të ndryshme, në Teatrin Kombëtar, Kino ABC, kino Armata dhe në kinemanë [...]

PriFest zbulon anëtarët e jurive për edicionin e 11-të

  Në prag të edicionit të tij të 11, PriFest zbulon anëtarët e jurive. Festivali Ndërkombëtar i Filmit në Prishtinë do t’i ketë 8 juri, secila me nga 3 anëtarë, të cilët do t’i përcaktojnë fituesit e çmimeve në 5 programet garuese të filmit. Sipas traditës, PriFest do të jetë nikoqir i emrave të mëdhenj [...]

PRIFEST SHPALOS PROGRAMIN E FILMAVE PER EDICIONIN E 11-TE

Edhe këtë verë të nxehtë, PriFest do t’u jap një mundësi unike që mbrëmjet t’i kaloni në kinema. Janë plot 70 filma që do të shfaqen gjatë festivalit PriFest, edicionit të 11të që pritet të fillojë në mes të korrikut me datën 16 deri me 21 korrik kur dhe shënohet ceremonia e ndarjes së cmimeve. [...]

PRIFORUM SHPALL PROJEKTET E PËRZGJEDHURA PËR GARËN BEST PITCH

Edicioni i 11 i festivalit PriFest vazhdon traditën e organizimit të një mundësie unike për projekte filmike që janë në fazën e para produksionit. Kjo mundësi, vjen në kuadër të PriFORUM-it, përmes “Best Pitch Competition”. Një numër relativisht i madh i projekteve ambicioze filmike nga regjioni (Kosovë, Shqipëri, Maqedoni, Bulgaria, Mal i Zi, e Turqi,) kanë [...]

“Fusha e mëllenjave” – Premierë kombëtare në natën e hapjes në PriFest

Filmi debutues I regjisores Arzana Kraja “Fusha e mëllenjave” do të jetë filmi që do të shënojë hapjen zyrtare të edicionit të 11 të PriFest, në natën solemne të datës 16 korrik në Teatrin Kombëtar në Prishtinë. Shtëpia filmike Circle Production ka vendosur që rrugëtimin e filmit, shfaqjen e parë publike, si premierë kombëtare jashtë [...]

PriFest në kuadër të Youth Artivists for Change hap thirrjen për pjesëmarrje në trajnime për filmbërës dhe ndan çmim për post-produksion

Festivali Ndërkombëtar i Filmit – PriFest këtë vit është pjesë e projektit Youth Artivists for Change, projekt ky regjional I përkrahur nga Qeveria Holandeze.  PriFest merr pjesë në këtë projekt në kuadër të programit të vet të filmit Let It Be që është krijuar tanimë 5 vite në festival dhe ka për qëllim përkrahjen e komunitetit LGBTIQ, [...]