15 – 20 October 2020 / Online
Shqip

20.07.2017

Çmimi për filmin më të mirë të programit të filmave të Ballkanit shkon për filmin GORAN me regjisor Nevio Marasevic dhe me producent Danijel Pek.Të gjithë fituesit janë renditur mëposhtë sipas kategorisë në të cilën janë shpallur fitues.

 

Programi i filmave Evropian në PriFest 2017

Çmim i veçantë në programin evropian të filmave në PriFest 2017 shkon për HUNTING FLIES të regjisorit Izer Aliu, Norvegji.

Çmimi special i jurisë në programin e filmave evropianë shkon për CHRONICLES OF MELANIE nga regjisori Viestur Kairish, bashkëpunim i Letonisë, Çekisë dhe Finlandës.

Çmimi për filmin më të mirë të programit evropian në PriFest 2017 shkon për MELLOW MUD (Letoni) me regjisor Renars Vimba dhe me producent Alija Berzina.

 

Juria FIPRESCI

Filmi fitues nga juria FIPRESCI 2017 është filmi AMOK nga regjisori Vedran Tozija.

 

Media Jury Award 2017

Fitues i çmimit nga juria e mediave 2017 është filmi MELLOW MUD nga Letonia, me regji të Renars Vimba.

 

Juria e pavarur e studentëve 2017

Fituesi i çmimit ‘Filmi më i mirë’ nga juria e pavarur e studentëve 2017 është ‘Le femme de la TVG’ nga Timo von Gunten, Zvicër.

Green Film Project award 2017

Fitues i projektit Green Film Project 2017, i mundësuar nga Bechtel Enka, është LET US BREATH nga Arian Bytyçi.

 

Best Pitch 2017

Fitues i Best Pitch 2017, projekti SIRIN nga Senad Sahmanovic, Mali i Zi

 

Post Production në Best Pitch 2017

Fitues i çmimit prej 80,000 eurove në Post Production në Best Pitch 2017, projekti HIVE nga Blerta Basholli, Kosovë.

 

Programi i filmave të Ballkanit

Çmimi për filmin më të mirë të programit të filmave të Ballkanit shkon për filmin GORAN me regjisor Nevio Marasevic dhe me producent Danijel Pek.

Çmimi për aktorin më të mirë të Ballkanit në PriFest 2017 shkon për CANDER CINDORUK nga filmi EMBER, Turqi.

Çmimi për aktoren më të mirë të Ballkanit shkon për Mia Petricevic nga filmi kroat QUIT STARING AT MY PLATE

Çmimi për regjisorin më të mirë të Ballkanit shkon për Hana Jusic nga filmi kroat QUIT STARING AT MY PLATE

Çmim special në kategorinë e filmave të Ballkanit shkon për regjisorin Nevio Marasevic të filmit GORAN, Kroaci.

 

Programi i metrazhit të mesëm

Filmi fitues i programit të metrazhit të mesëm në PriFest 2017 është filmi NAKED, film nga Izraeli, me regjisor Yoram Sachs.

 

Çmimi vjetor i Prifest për filmbërësin Kosovar

Çmimi vjetor i PriFest per filmberesin kosovar, mbeshtetur nga Z Mobile, shkon per:
ADRIANA MATOSHI, aktore.

 

Programi i Dokumentarëve

Fitues i çmimit për dokumentarin më të mirë është filmi SEE YOU IN CHECHNY nga Gjeorgjia, me regjisor Alexandar Kvatashidze.