Shqip

PriFest zbulon anëtarët e jurive për edicionin e 11-të

  Në prag të edicionit të tij të 11, PriFest zbulon anëtarët e jurive. Festivali Ndërkombëtar i Filmit në Prishtinë do t’i ketë 8 juri, secila me nga 3 anëtarë, të cilët do t’i përcaktojnë fituesit e çmimeve në 5 programet garuese të filmit. Sipas traditës, PriFest do të jetë nikoqir i emrave të mëdhenj [...]

PRIFEST SHPALOS PROGRAMIN E FILMAVE PER EDICIONIN E 11-TE

Edhe këtë verë të nxehtë, PriFest do t’u jap një mundësi unike që mbrëmjet t’i kaloni në kinema. Janë plot 70 filma që do të shfaqen gjatë festivalit PriFest, edicionit të 11të që pritet të fillojë në mes të korrikut me datën 16 deri me 21 korrik kur dhe shënohet ceremonia e ndarjes së cmimeve. [...]

PRIFORUM SHPALL PROJEKTET E PËRZGJEDHURA PËR GARËN BEST PITCH

Edicioni i 11 i festivalit PriFest vazhdon traditën e organizimit të një mundësie unike për projekte filmike që janë në fazën e para produksionit. Kjo mundësi, vjen në kuadër të PriFORUM-it, përmes “Best Pitch Competition”. Një numër relativisht i madh i projekteve ambicioze filmike nga regjioni (Kosovë, Shqipëri, Maqedoni, Bulgaria, Mal i Zi, e Turqi,) kanë [...]

“Fusha e mëllenjave” – Premierë kombëtare në natën e hapjes në PriFest

Filmi debutues I regjisores Arzana Kraja “Fusha e mëllenjave” do të jetë filmi që do të shënojë hapjen zyrtare të edicionit të 11 të PriFest, në natën solemne të datës 16 korrik në Teatrin Kombëtar në Prishtinë. Shtëpia filmike Circle Production ka vendosur që rrugëtimin e filmit, shfaqjen e parë publike, si premierë kombëtare jashtë [...]

PriFest në kuadër të Youth Artivists for Change hap thirrjen për pjesëmarrje në trajnime për filmbërës dhe ndan çmim për post-produksion

Festivali Ndërkombëtar i Filmit – PriFest këtë vit është pjesë e projektit Youth Artivists for Change, projekt ky regjional I përkrahur nga Qeveria Holandeze.  PriFest merr pjesë në këtë projekt në kuadër të programit të vet të filmit Let It Be që është krijuar tanimë 5 vite në festival dhe ka për qëllim përkrahjen e komunitetit LGBTIQ, [...]

KOSOVO RISING STARS VJEN MË E FUQISHME KËTË VIT NË PRIFEST

Koncepti i ri i përgatitur si vazhdimësi e objektivës që ka Kosovo Rising Stars në kuadër të PriFest, për të përkrahur aktorët, këtë vit i përkrahur edhe nga fonde të Bashkimit Evropian, përmes European Film Festivals, do t’u jap një mundësi unike aktorëve nga Kosova që ata të kenë një numër takimesh dhe workshopesh me një grup [...]

PriFest hap thirrjen për Green Film Project III

Festivali Ndërkombëtar i Filmit PriFest, këtë vit do të organizojë edicionin e tretë të Green Film Project, projekt ky i cili ka për qëllim ngritjen e vetëdijes dhe aktivizmin tek të rinjët për rëndësinë e mjedisit, me fokus impaktin që ka shoqëria në kualitetin e ajrit përgjatë tërë vitit. Green Film Project është program me [...]

Kush pritet të jetë i pranishëm në PriFORUM dhe PriFest këtë vit?

Pas prezencës në festivalin e Kanës, Menaxhmenti i PriFest tanimë mund të zbulojë disa nga ekspertët dhe kompanitë që pritet të jenë prezente në festival këtë vit. Në kuadër të garës Best Pitch në PriFORUM, këtë vit PriFest do të sjell disa nga ekspertët e rëndësishëm të rrjetit prestigjioz European Audio Visual Enterpreneurs. Ka konfirmuar [...]

Prishtina Kino Kabaret në PriFest

Nën moton “Sfido veten për një javë, realizo një film TANI!” PriFest fton dhe u jep mundësinë filmbërësve, aktorëve, regjisorëve, producentëve si dhe entuziastëve të fushës së filmit të jenë pjesë e programit Prishtina KinoKabaret. Edhe këtë vit, tanimë nën udhëheqjen e regjisorit të talentuar Valter Lucaj, Prishtina KinoKabaret, do të ketë një dinamikë të [...]

PriFest emëron Valter Lucajn udhëheqës të Prishtina Kino Kabaret

Pas Besnik Krapit, ekipit të PriFest i është bashkangjitur edhe Valter Lucaj, regjisor, për të marrë në udhëheqje Prishtina Kino Kabaret, që është pjesë e rrjetit të Kino Kabareve në botë. Prishtina Kino Kabaret është aktivitet i PriFest që ka filluar në vitin 2016 dhe në kuadër të këtij aktiviteti PriFest fton aktorët, regjisorët, producentët, [...]